
فرماندار بهمئی تاکید کرد که جنگل های این شهرستان از روز شنبه تاکنون در آتش می سوزد و تلاش نیروهای امدادی و مردمی برای مهار و کنترل آتش سوزی در جنگل های این منطقه نتیجه ای نداشته است.
فرماندار بهمئی تاکید کرد که جنگل های این شهرستان از روز شنبه تاکنون در آتش می سوزد و تلاش نیروهای امدادی و مردمی برای مهار و کنترل آتش سوزی در جنگل های این منطقه نتیجه ای نداشته است.
حکمت الله سنایی اظهار داشت: آتش سوزی از بعد از ظهر روز شنبه در منطقه تنگ دوراک بهمئی آغاز شد.
وی با اشاره به همکاری نیروهای مردمی و تلاش بی وقفه نیروهای امدادی دستگاه های اجرایی این شهرستان گفت: آتش چهار هکتار از جنگلهای منطقه تنگ دوراک را خاکستر کرد و به صورت موقت در ساعت ۳ بامداد روز یکشنبه خاموش شد.
سنایی تصریح کرد: با توجه به وزش باد و وجود علفزارهای فراوان در منطقه، آتش سوزی دوباره بخش وسیعی از جنگلهای منطقه دوراک را در برگرفت.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ تا ۵۰ نفر از نیروهای مردمی و اداری برای مهار آتش در این منطقه حضور دارند افزود: آتش سوزی به صورت کامل مهار نشده ولی با توجه به حضور نیروها در کنترل است.
سنایی بیان کرد: تاکنون بیش از ۳۰۰ اصله درخت بلوط در آتش سوخته است.
وی اضافه کرد: از زمان برداشت کشتزارهای بهمئی تاکنون ۱۳ فقره آتش سوزی در این شهرستان اتفاق افتاده است.
فرماندار بهمئی امکانات موجود این شهرستان را جوابگوی مقابله با آتش سوزی نداست و گفت: با توجه به اینکه بیشتر این آتش سوزیها در مناطق جنگلی بوده اطفای حریق در مناطق سخت گذر نیازمند تجهیزات ویژه از جمله بالگرد برای انتقال نیروهای امدادی است.
سنایی تنها امکانات شهرستان بهمئی را شش دستگاه دمنده آتش ذکر کرد و گفت: این دستگاهها دو هفته پیش به شهرستان تخصیص داده شد. وی از همکاری نیروهای مردمی در مهار آتش سوزیهای این شهرستان تقدیر کرد.
منطقه تنگ دوراک بهمئی از مناطق بکر، خاستگاه و ذخیره گاه بزرگ جنگلهای بلوط زاگرس است که در کنار وجود گونههای دیگر گیاهی و درختی، حیوانات، پرندگان و خزندگان متنوعی در آن زیست می کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود شدید نیروهای آموزش دیده در دستگاههای اجرایی منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست گفت: بکارگیری نیروهای متخصص اطفای حریق برای پیشگیری از وقوع بحران در جنگلها و مراتع نیاز نخست صیانت از جنگلها و مراتع استان است.
وحید محمدی تبار گفت: تأمین تجهیزات خودرویی، دستگاههای دمنده و لباس مخصوص برای مهار آتش از دیگر نیازها برای مدیریت آتش سوزی در جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد است.
وی بیان کرد: تأمین اعتبار فوری برای خرید تغذیه و خدمات پشتیبانی نیاز دیگری است که باید در کوتاهترین زمان ممکن مورد توجه مسئول قرار گیرد.
محمدی تبار از مسئولان خواست تا به هر یک از فرمانداریهای هشت گانه کهگیلویه و بویراحمد در مرحله نخست حداقل ۵۰۰ میلیون ریال برای انجام خدمات پشتیبانی مانند تغذیه و سوخت خودروها به امدادگران اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه عوامل طبیعی مانند صاعقه، سهل انگاری کشاورزان در آتش زدن پسماند مزارع و غفلت گردشگران باعث آتش سوزیهای امسال شده است از مسئولان خواست تا برخورد جدی تر با عوامل انسانی آتش سوزی در عرصههای ملی داشته باشند و دستگاههای اجرایی نظیر جهاد کشاورزی و منابع طبیعی ملزم به معرفی متخلفان به دستگاه قضائی شوند.
سال ۱۳۹۶، ۵۲۵، پارسال ۳۵۵ و امسال نیز تا پیش از عید فطر ۲۳۰ هکتار از جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۱۵ هزار کیلومتر مربع مساحت در جنوب غربی ایران قرار دارد و ۳۰ درصد کل گونههای گیاهی کشور را در خود جای داده است.
این استان با حدود ۷۲۰ هزار نفر جمعیت دارای یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور است.
کهگیلویه و بویراحمد با ۲ اقلیم متفاوت و مناظر بکر و طبیعی دارای هشت شهرستان، ۱۷ شهر و یک هزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است.
این استان افزون بر یک میلیون ۴۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع دارد.
- نویسنده : خدمتی
- منبع خبر : ایرنا
یک مخاطب
تاریخ : 5 - مهر - 1401
آتش و آدم
ترکیبی نامتجانس است
من از میان این آتش گر گرفته
در رویاها و عشق ها
غیر ممکن است سالم برگردم
بازگشت من
اندوه بار خواهد بود
کاش مثل نان بودم
چه زیبا بر می گردد
از سفر آتش!