جشنواره جهادگران علم و فناوری که از ۱۸ بهمن ماه گشایش یافته بود طی مراسم به کار خود پایان داد.

به گزارش امید دنا از یاسوج، جشنواره و نمایشگاه جهادگران علم و فناوری که ۱۸ بهمن ماه در حسینیه ثارالله یاسوج گشایش یافت شب گذشته و طی مراسمی به کار خود پایان داد.

در آیین اختتامیه سرهنگ رضا مهرابی رئیس بسیج علمی پژوهشی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد هدف از برگزاری این جشنواره را پاسخ به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی جهت تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی در حوزه علم و فناوری بیان کرد.

وی افزود: حمایت از مخترعین و مبتکرین و نخبگان استان، ایجاد بستر ارتباط و هم‌افزاری بین نهادهای علمی بسیج با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد انگیزه در میان نخبگان و تجلیل از آنها، ارتقاء و تقویت جایگاه فرهنگ علم و فناوری و وصل کردن افراد مبتکر و خلاق با نخبگان و صاحب نظران دانشگاهی از راه‌های تحقق بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه علم و فناوری است.

وی ادامه داد: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان دارای ۱۰ معاونت علمی در نواحی مقاومت بسیج، ۲۱ پایگاه علمی برادران و خواهران و دارای چهار مرکز رشد در سطح شهرستان‌‌ها است و تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر از مخترعین و مبتکرین را به شیوه‌های مختلف مورد حمایت قرار داده است که برخی از این افراد اکنون دارای شرکت دانش بنیان هستند.

مهرابی بیان کرد: بسیج علمی و پژوهشی هر دو سال یکبار در جشنواره های ملی و علمی بسیج حضور فعال داشته به طوری که در سال گذشته در حوزه مکانیک رتبه اول کشوری توسط بسیجی فرشاد خلیلی کسب شد امسال نیز تعداد ۱۰ اختراع برای جشنواره ملی بسیج ارسال شد که دو اختراع به این جشنواره راه پیدا کرده است.

فکر و ایده ایرانی نیازمند حمایت است

در ادامه  آیین اختتامیه جشنواره و نمایشگاه علم فناوری سید روح‌الله تقی‌زاده مدیر شرکت دانش‌بنیان سینره به نمایندگی از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این شرکت سال ۷۸ در روستای نرگاه یاسوج با ۵ نفر و ۵ محصول شروع به کار کرد اما امروز ۲۳۰ نفر به صورت مستقیم با ۲۵۰ محصول آرایشی و بهداشتی در این شرکت مشغول به کار هستند.

وی بیان کرد: محصولی که در روستای نرگاه یاسوج تولید می‌شود در قلب اروپا و در کنار برندهای مطرح دنیا رقابت می‌کند و بچه‌های استان واژه “ما می‌توانیم”را معنا کردند و اینکه باید فکر و ایده ایرانی حمایت شود.

 تقی‌زاده ادامه داد: در حوزه تولید جهش چشم‌گیری داشتیم به طوری که تولیدات ما از سه هزار تن در سال ۹۷ به ۹ هزار تن در سال گذشته و امسال رسیده است.

مدیر شرکت دانش‌بنیان سینره عنوان کرد: بخشی از مواد اولیه این شرکت از کشورهای اروپایی وارد می‌شد که تحریم‌ها جلوی وارد مواد  را گرفت اما با استفاده از تفکر ایرانی این مواد را بومی‌سازی کردیم.

در ادامه حمید نادریان به نمایندگی از بسیجیان حقوقدان از حمایت قانون از مخترعین و نخبگان خبر داد و گفت: اینکه به مخترعین و نخبگان القا می‌‌شود که قانون از آنها حمایت نمی‌کند اشتباه است، در حوزه قانونگذاری مشکلی نداریم و از مخترعین و نخبگان حمایت می‌شود.

نخبه حمایت می‌خواهد

همچنین آقای کیانفر به نمایندگی از نخبگان گفت: عدم حمایت مالی مهمترین مشکل و سد راه نخبگان است، به عنوان یک جوان که ثبت اختراع داشته‌ام هیچ‌گاه به من بها داده نشد و مورد حمایت قرار نگرفتم.

وی بیان کرد: از همه مسئولان تقاضا دارم درد یک جوان مخترع را درک کنند، دوست داشتم در کشور خودم خدمت کنم اما چون حمایت نشدم مجبور شدم چند سالی از ایران بروم و حالا بعد از چند سال دوباره برگشتم که به کشورم خدمت کنم و از مسئولان حمایت می‌خواهم.

صحبت‌های این نخبه درد دل دیگران نخبگان بود و خواستار حمایت و توجه ویژه مسئولان به آنها و استفاده از محصولات تولیدی استان بودند.

راه‌اندازی پارک فناورانه دانشگاه آزاد یاسوج

در ادامه محمدجواد صدری‌مهر رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد کشور گفت: برای پیشرفت و امنیت باید به سمت فناوری برویم، اتفاقات خوبی در زمینه فناوری رخ داده که باید در زندگی و معیشت مردم دیده شود.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه کشور از راه‌اندازی پارک فناورانه در دانشگاه آزاد واحد یاسوج خبر داد و گفت: پارک فناورانه یاسوج در فضایی مناسب و با امکانات مناسبی راه‌اندازی می‌شود و به لحاظ امکانات به مانند پارک پردیس تهران خواهد بود.

وی بر حمایت از پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد یاسوج تاکید و گفت:  کرد: از سپاه انتظار داریم دانشگاه آزاد را نیروی بسیجی در حوزه فناوری بداند و مورد حمایت قرار دهد.

صدری مهر با اشاره به توجه به بخش‌های فناورانه از جمله حوزه گیاهان دارویی گفت: چند هسته فناورانه در این زمینه تشکیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: به زودی نمایشگاه بزرگ دستاوردهای علمی و فناوری دانشگاه آزاد با سایر حوزه‌ها برگزار می‌شود.

قول معاون سپاه فتح به نخبگان و مخترعین

در جمع‌بندی آیین اختتامیه سرهنگ سعید برومند‌زاده معاون هماهنگ کننده سپاه فتح گفت: روزی ایران سیم خاردار نداشت اما به برکت انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف پیشرفت‌های زیادی به دست آمده است.

معاون سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ایجاد خودباوری میان نسل جوان از جمله اهداف برگزاری جشنواره جهادگران علم و فناوری است.

برومند‌زاده بیان کرد: استانی که قبل از انقلاب در ابتدایی‌ترین امکانات خود مانده بود امروز به جوانان و نوجوانان و حتی دانش‌آموزان نخبه افتخار می‌کند.

وی تصریح کرد: سپاه و بسیج از تمام ظرفیت‌ها برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان دریغ نمی‌کند و برنامه‌های زیادی در این زمینه دارد تا فعل ما می‌توانیم را تحقق بخشیم.

این مسئول عنوان کرد: قول می‌دهم از نخبگان و مخترعین در زمینه امکانات و فضا و همچنین حوزه‌های مالی و معنوی حمایت کنیم.

گفتنی است در آیین پایانی از مخترعین و نخبگان همچنین پایگاه‌ها و نواحی برتر استان تحلیل شد، ضمن اینکه برگزیدگان نمایشگاه جهادگران علم و فناوری پس از جمع‌بندی هیات داوران اعلام می‌شود.