مدیر کل امور عشایر با اشاره به وضعیت سفید در بین عشایر گفت: تا اکنون موردی از ابتلای کرونا در عشایر استان گزارش نشده است و درصدد هستیم در سال جاری مبلغ 10 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت شود. به گزارش پایگاه خبری امید دنا، صبح امروز جلسه اثرات و پیامد های کرونا در […]

مدیر کل امور عشایر با اشاره به وضعیت سفید در بین عشایر گفت: تا اکنون موردی از ابتلای کرونا در عشایر استان گزارش نشده است و درصدد هستیم در سال جاری مبلغ 10 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت شود.

به گزارش پایگاه خبری امید دنا، صبح امروز جلسه اثرات و پیامد های کرونا در جامعه عشایری و برنامه های این قشر در راستای شعار سال و همچنین در آستانه روز بسیج عشایر با حضور هیئت اندیشه ورز در ناحیه عشایر سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

مدیر کل امور عشایر در این نشست با اشاره به تشکیل روز عشایر و تبریک این روز گفت: عشایر استان درقبل از انقلاب اسلامی غالبا با دولت مرکزی و متجاوزان خارجی ستیز داشتند و به دنبال استقلال و استقلال طلبی و اسلام و اسلامیت بودند.

وی گفت عشایر در 8 سال دفاع مقدس نقش ارزنده ای را ایفا کردند و داوطالبانه در خط مقدم جنگ شجاعانه از کیان ایران اسلامی دفاع کردن.

آزادی با تاکید بر اینکه عشایر می توانند نقش عمده ای در جهش تولید داشته باشند گفت : امور عشایر استان در نظر دارد با استفاده از ظرفیت نخبگان جهش تولید را تحقق بخشد .

وی در ادامه با بیان اینکه در بارندگی اخیر به عشایر که دچار مشکل شده بودن امداد رسانی شد خاطر نشان کرد: عشایر استان بر اساس ستاد تصمیمات کوچ در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۰ الی ۱۴ روز تاخیر داشتند، عشایری از استان های همجوار زودتر از موعد مقرر به استان کوچ کردند که سبب ترغیب عشایر استان برای کوچ شدند.

مدیر کل امور عشایر استان ابراز داشت :بالغ بر هزار کیلومتر جاده عشایری در استان وجود دارد که با اعتبارات اندک بالجبار این جاده ها تنها مرمت می شوند.

وی از افزایش 5 تنی سهمیه آرد عشایر استان خبر داد و گفت: با همکاری سپاه عشایر و علوم پزشکی در راستای مبارزه با شیوع ویروس کرونا، ماسک و مواد ضد عفونی بین عشایر استان توزیع شد.

آزادی گفت: تاکنون موردی از ابتلای کرونا در عشایر استان گزارش نشده است و وضعیت سفید است .

مدیر کل امر عشایر با اذعان بر برنامه ریزی در دوقلو زایی دام عشایر گفت: در بحث آموزش از ظرفیت اداره کل جهاد کشاورزی و ترویج کشاورزی بالغ بر ۱۳۵ هزار ساعت آموزش برگزار می کنیم.

فرمانده سپاه ناحیه عشایر کهگیلویه و بویراحمد در این برنامه با تسلیت شهادت حضرت علی (ع) و گرامی داشت شب های قدر گفت: عشایر در تاریخ انقلاب وفاداریشان را ثابت کرده اند.

سرگرد پاسدار علی محمدی افزود : تایید رهبر انقلاب بر نقش عشایر در تحولات کشور و اینکه عشایر ذخایر کشور هستند، نشان از وفاداری این قشر به انقلاب و قبل از آن به آرمان های اسلام است.

وی گفت امنیت در کوچ عشایر را مهم ارزیابی کرد و گفت : خواسته عشایر در امیت کوچ به جا و باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده دامپزشکی استان گفت: هر ساله قبل از کوچ عشایر موضوع واکسینه دام عشایر انجام می شود، اولویت کاری بر اساس سیاست های کاری و واکسیناسیون در جامعه هدف عشایری است و تقاضا داریم مدیر کل امور عشایر لیست عشایر را در اختیار ما قرار داده تا عملیات واکسیناسیون و سم پاشی را انجام دهیم.

جمشیدی گفت: درصدد هستیم واکسیناسیون رایگان دام با توجه به بیماری نیوکاسل را انجام دهیم.

وی بیان کرد: به صورت چهره به چهره آموزش بیماری های مشترک دام و انسان را داریم.

جمشیدی گفت: سامانه ای وزارت خانه مشخص کرده است که امور عشایر بحث هویت گذاری دام را انجام دهد، اگر نیروی انتظامی تعدادی دام کشف کردد اما هویت نداشته باشد این دام مشخص نخواهد مربوط به چه کسانی است اما این سامانه کمک خواهد کرد هویت دام ها و صاحبان آنها شناسایی یا ردیابی شوند.

مسوول نظارت بر ستاد تسهیلات در سپاه عشایر گفت: مشکلات عشایر در ۲ سال گذشته و بیشترین دغدغه آنها سرقت احشام است.

الوندفر بیان کرد: بحث آب رسانی و بهداشت عشایر باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

وی گفت: باید محصولات آنها هرچند بیماری کرونا وجود دارد اما باید برای بازار آنها جهت فروش محصولات حمایت شوند.

الوند فر گفت: عشایر بیان می کنند تعاونی ها تشکیل شده است که افرادی غیر از عشایر این موضوع را دنبال یا مدیریت می کنند درصورتی که باید خود آنها این موضوع را مدیریت کنند.

الوند فر بیان کرد: در بحث اینترنت عشایر باید تدابیر لازم در خصوص آموزش آنها توجه کافی صورت گیرد.

مدیر کل امور عشایر گفت: برای پیگری اینترنت عشایر تفاهم نامه امضا شد که مناطق دارای پوشش اینترنت مشکل آنها را حل کنند.

وی افزود: آب رسانی عشایر یکی از کارهای امور عشایر است اما اعتباراتی که به دستگاه های اجرایی می دهند در قالب اوراق است، وقتی برای آب رسانی عشایر اقدام می شود این اوراق نمی تواند به عشایر کمک کند، مناطق صعب العبور جامعه عشایری دارد که خودروها با چند بار رفت و آمدها نیاز به تعویض لاستیک است.

آزادی عنوان کرد: در خصوص تعاونی ها دخالتی های امور عشایر در سالیان دور داشته است، اما به تازگی از هر خانوار یک سرگروه و از ۵۰ تا ۱۰۰ خانوار دو سرگروه در قالب هیئت مدیره برای انتخاب مدیر عامل برای پیگیری مشکلات عشایر پیگیری می شود.

عضو هیئت اندیشه ورز ناحیه سپاه عشایر گفت: در گام دوم انقلاب بحث فرهنگ در جامعه عشایر و پیشرفت این موضوع گام برداشته شود.

سیاوشی افزود: تسهیلات در جامعه عشایری به گونه‌ای باید توزیع شود که عشایر عدالت اجتماعی اقتصادی و فرهنگی را لمس کنند.

وی گفت: باید جانمایی مناسبی برای جایگاه عشایر و نقش آنها در انقلاب دربعد های فرهنگی و اقتصادی و سیاسی مورد توجه قرار گیرد.

سیاوشی گفت: حوزه علوم پزشکی باتوجه به وضعیت قرمز استان خوزستان باید فیلترهای مناسب برای جامعه عشایری جهت حفاظت از آنها صورت گیرد.

وی افزود: باید آموزش های لازم در خصوص آسیب های فضای مجازی و اینترنت در جامعه عشایری و جامعه روستایی صورت گیرد.

از دیگر اعضای هیئت اندیشه ورز گفت: جامعه عشایری نیازمند تدبیر است، عشایری که منبع درآمد آنها دام است و در عرض یک ساعت دام آنها مورد سرقت قرار می گیرد این موضوع سبب ناامیدی آنها می شود بنابراین امنیت دام آنها مورد تاکید است.

دارا گفت: بحث صنایع دستی در شرایط تهاجم فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و کسانی که در این مقوله تمایل دارند تسهیلات پرداخت شود.

وی افزود: امروز عشایر در بحث تامین علوفه دچار مشکل هستند که باید نظارت و تامین شود.

دارا گفت: جوانان بیکاری در جامعه عشایری وجود دارد که باید در قالب تسهیلات ارزان قیمت از آنها حمایت شود، پرداخت ها وام های عشایری انجام می شود، اما باید دید این وام ها به چه کسانی پرداخت می شود، نهایتا در اموری مانند تهیه ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی در شرایط کرونا نیازهای آنها تامین شود.

وی افزود: بیمه عشایری و مسدود شدند راه های عشایری باید مورد توجه قرار گیرد زیرا وقتی فرهنگی ما در مناطق عشایری فوت می شوند مقوله مسدودی راه های آنها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

در پایان این جلسه فرمانده سپاه عشایر استان گفت: اولین پیشنهاد این است جلسه بعدی در مناطق عشایری با حضور مسوولان و هیئت اندیشه ورز برگزار شود.

محمدی بیان کرد: روز دو شنبه و روز عشایر سه برنامه داریم: حضور در جوار شهدای گمنام و غبارروبی آن مکان، برنامه دوم ساعت ۱۰ صبح دیدار با نماینده ولی فقیه و نهایتا دیدار با فرمانده سپاه فتح با حضور عشایر را است.

محمدی گفت: معرفی شهید محمد علی قلی زاده برای سال ۹۹ به عنوان شهید شاخص سال جامعه عشایری انجام می شود.

  • نویسنده : کریم سبزی پور