به گزارش پایگاه خبری-امیددنا: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سال گذشته یکصد میلیارد ریال هزینه سگ‌های ولگرد برای درمان حیوان گزیدگی و "بیماری هاری" در این استان شده است.

به گزارش پایگاه خبری-امیددنا:

محمد بانشی روز پنجشنبه اظهارداشت: سال گذشته برای حیوان گزیدگی و مقابله با “بیماری هاری” مبلغ زیادی  هزینه شده که باید در این راستا اقدامات لازم برای کاهش هزینه ها انجام شود.

وی بیان کرد: با توجه به خطرات زیان بار “بیماری هاری” باید برنامه ریزی لازم برای مقابله با این بیمار نیز انجام شود.

بانشی جمع آوری سگ های ولگرد را یک اولویت دانست، گفت:  مقرر شد یک محل نگهداری از سوی شهرداری مشخص و هزینه‌های نگهداری در شورای اصناف کمیته اتلاف سگ‌های ولگرد نیز تعیین تکلیف شود.

وی اظهار کرد: دامپزشکی نیز باید به صوت روزانه غذای مورد نیاز سگ های ولگرد را تامین کند.

سال‌هاست شهروندان یاسوجی، در کوچه‌های شهر و گاهی در معابر اصلی شهر با پدیده‌ای جدید به نام سگ‌های ولگرد روبرو می‌شوند، که به عنوان یک معضل بهداشتی از آن یاد می‌شود.
طبق ماده ۱۵ قانون شهرداری‌ها، دفع حیوانات بلاصاحب مزاحمی که سبب بروز بیماری‌های خطرناک به جمعیت دامی و انسانی شود،در سطح شهرها بر عهده شهرداری‌ها و خارج از آن نیز برعهده بخشداری‌ها است و همچنین برحسب وفق ماده ۹ دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد مربوط به بهمن ماه سال ۱۳۸۷ تصدی واحد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان زیر پوشش معاونت خدمات شهری شهرداری‌ها قرار گرفته است.
کارشناسان دامپزشکی و صاحب نظران وجود سگ‌های ولگرد،بدون صاحب و نیز پدیده سگ گردانی را زمینه ساز مضرات روحی و روانی درمیان افراد جامعه دانستهو تأکید دارند که این مساله می‌تواند منشاء بسیاری از بیماری‌های خطرناک و تهدید کننده سلامت افراد جامعه باشد.

  • نویسنده : میری
  • منبع خبر : خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران