به گزارش پایگاه خبری-امیددنا: فرماندار کهگیلویه افزود:: ۷۵۰ میلیارد ریال برای تسریع در روند اجرایی ۱۹۷ پروژه عمرانی، این شهرستان تخصیص داده شد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران

علیرضا اتابک، روز دوشنبه در کمیته برنامه ریزی این شهرستان اظهار داشت: از این میزان ۲۰۰ میلیارد ریال استانی،۷۶  نفت و مابقی از سایر منابع  است.

وی بیان کرد: سهم شهرستان از اعتبارات ملی نیز  ۲ هزارو ۱۰۰ میلیارد ریال است.

اتابک تصریح کرد: این میزان اعتبار برای تسریع در روند اجرایی طرح های  مهم پاتاوه به دهشت، تکمیل مطالعات و اجرای سد آبریز،آبرسانی به چهار شهر، تکمیل طرح آبرسانی حومه غربی و چهار خطه کردن ورودی دهدشت -چرام هزینه خواهد شد.

وی افزود: در سال جاری برای تسریع در روند اجرایی طرح ملی، پاتاوه به دهدشت ۶۰۰ میلیارد ریال تخصیص داده شد،که در صورت همکاری قرارگاه در تکمیل آن تا بهار سال آینده افتتاح خواهد شد.

اتابک،بر نظارت بر اجرای پروژه های عمرانی تاکید کرد، گفت: باید از این ظرفیت به خوبی  برای تکمیل و بهره برداری از طرح ها به نحو احسن استفاده کرد.

گازرسانی به بخش های دیشموک و قلعه رئیسی، پتروشیمی دهدشت، طرح آبرسانی به چهار شهر دهدشت، چرام ، لنده و سوق، طرح آبرسانی به پنج هزار هکتار از اراضی حومه غربی، پروژه ملی جاده پاتاوه -دهدشت، طرح سیمان سپو، نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق کهگیلویه، سد کوهبرد و سید بندخاکی سرپری،از جمله طرح هایی هستند،که در این سال ها با حضور مسئولان کشوری، استانی کلنگ زنی و بازدید مستمر شده اند.

اطلاعات طرح های عمرانی شهرستان کهگیلویه

**پتروشیمی دهدشت

پتروشیمی دهدشت،در آبان سال ۱۳۸۵ جواز تاسیس گرفت ودر ۲۱ فروردین ۱۳۸۶ با حضور نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی وقت، معاون وزیر نفت آن زمان در امور پتروشیمی ،جمعی از مسئولان و مقامات اجرایی کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی شد.

پتروشیمی دهدشت، با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن انواع مواد پتروشیمی و اشتغال زایی ۲۴۰ نفر باید یک هزار روزه به بهره برداری می‌رسید، ولی تنها مراحل خاکبرداری آن انجام شد.

**طرح آب‌رسانی به چهار شهر چرام، دهدشت، سوق، لنده

طرح آب‌رسانی به شهرهای چرام، دهدشت، سوق، لنده و روستاهای این مسیر در استان کهگیلویه و بویراحمد از سد کوثر گچساران، اردیبهشت ۹۶ با حضور وزیر نیرو، استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی کلنگ زنی شد.

علاوه بر تأمین آب شرب این چهار شهر ، آب ۳۵۰ روستا در مسیر این طرح با جمعیتی افزون بر ۸۷ هزارو ۷۰۰ نفر نیز تأمین خواهد شد.

اعتبار این طرح که هم اکنون ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد یک هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال است.

**نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق کهگیلویه

عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی در منطقه پادوک کهگیلویه در نهمین روز از دهه فجر سال ۹۶ با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، نماینده مردم شهرستان کهگیلویه در مجلس و مسئولان محلی، آغاز شد.

اعتبار اجرای این پروژه ۳۲۵ میلیون یورو معادل ۱۵ هزار میلیارد ریال است.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد مدت اجرای این طرح را سه ساله اعلام کرد.

در سفر رئیس جمهوری به استان در سال ۱۳۹۵ مجوز احداث این نیروگاه اخذ شد.

** کارخانه سیمان سپوی دهدشت

عملیات اجرایی سیمان سپو دهدشت پس از ۶ سال وقفه در آخرین روزهای سال ۹۵ در آیینی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی آغاز شد.

** جاده ملی پاتاوه – دهدشت

۲۵ سال از آغاز ساخت جاده ملی و ترانزیتی پاتاوه به دهدشت در کهگیلویه و بویراحمد می گذرد، چهار دولت در این مدت طولانی تلاش کرده اند این جاده را به پایان برسانند اما همچنان روند لاک پشتی ساخت آن مردم حاشیه این جاده را آزار می دهد.

ساخت جاده ملی پاتاوه به دهدشت در سفر سال ۱۳۷۳رهبر معظم انقلاب به کهگیلویه و بویراحمد مصوب و یک سال بعد عملیات اجرایی آن آغاز شد.

همگان انتظار داشتند احداث این جاده مهم کمتر از ۱۰سال طول بکشد اما ۲5سال از شروع عملیات ساخت آن می گذرد و هم اکنون 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

** ورودی های خاموش دهدشت

شهر دهدشت، مرکز شهرستان ۱۳۱ هزار نفری کهگیلویه، دارای چهار ورودی از بهبهان، سوق، طولیان و چرام است،که بعضی از این ورودی ها به دلیل تاریکی شبانه و نداشتن علائم هشدار دهنده در روز به مسیرهای خطرناکی برای تردد مردم تبدیل شده است.

شهرستان کهگیلویه با ۱۳۱ هزار نفر جمعیت دارای چهار شهر، چهار بخش و ۱۰ دهستان است.

  • نویسنده : میری
  • منبع خبر : خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران