- استان کهگیلویه و بویراحمد عقب ماندگی‌های تاریخی زیادی در حوزه های مختلف دارد با این وجود در ۲ سال اخیر دولت سیزدهم گام های تحولی خوبی به گواه آمار در راستای شکوفایی ظرفیت های اقتصادی و تکمیل طرح های زیربنایی در بخش های کشاورزی، گردشگری و صنعت برداشته است.

بهره برداری از طرح های بزرگ تولیدی از جمله پتروشیمی گچساران که تا پیش از شروع دولت سیزدهم ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و با تزریق ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در این دولت به بهره برداری رسید؛ احیای دوباره کارخانه قند یاسوج و واحد تولیدی شهدناب پس از ۱۶ سال و بهره بردای از چندین طرح در حوزه صنعت و کشاورزی خود بهترین مصداق و از جمله دستاوردهای مهم اقتصادی دولت سیزدهم ظرف ۲ سال گذشته در این خطه است.

تصویب ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در حوزه اقتصادی در سفر دور دوم که ۱۰۰ هزار میلیارد ریال ان در قالب تسهیلات بانکی است خود گواه صادقی از توجه ویژه دولتمتردان سیزدهم برای ایجاد تحولات زیربنایی در سیمای اقتصادی این استان است.

استان کهگیلویه و بویراحمد علی رغم ظرفیت های مختلف در حوزه آب، گاز، نفت، خاک، کشاورزی و گیاهان دارویی از چالش های متعددی رنج می برند البته رویکرد دولت مردمی سیزدهم در حمایت از استان هایی همچون کهگیلویه و بویراحمد حمایت گرایانه بوده و تا حد زیادی توانسته خلاهای موجود را پر کند.

کهگیلویه وبویراحمد با اینکه سرزمینی شگرف با ظرفیت های نهفته در حوزه های مختلف است اما بر اثر کم توجهی و سوء مدیریت های گذشته از این سرمایه های ارزشمند نتوانسته گرد محرومیت را از سیمای این استان بزداید.

این استان هنوز با وجود گشایش ها، تدابیر و فعالیت های بی وقفه ای که در حوزه اقتصادی روی داده، تعداد بیکاران زیادی دارد و بیکاری فصل مشترک و دغدغه جدی مسئولان و خانواده ها در جای جای این استان و جزو مطالبات مردم این دیار است.

استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غرب ایران واقع شده است و به عنوان کریدور شمال به جنوب کشور محسوب می شود و یک درصد جمعیت کشور را دارد.

این استان در گردشگری جزو استان‌های برتر است و دومین استان نفت خیز کشور می باشد و معادل ۲۰ درصد پیک تولید نفت و گاز کشور در گچساران و بهمئی تولید می شود.

۴۰ درصد گونه گیاهان دارویی در استان تولید می‌شود که استان در این زمینه در کشور رتبه اول را دارد به طوری که وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد، یکی از ارزشمندترین ثروت های ناشناخته در این استان بشمار می رود.

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوع‌ترین استان‌های کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است به گونه ای که به گفته کارشناسان به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.

 

ایجاد بیش از ۶ هزار شغل جدید در کهگیلویه و بویراحمد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تعهد ۱۰ هزار و ۸۶ نفری اشتغال استان در سال جاری، گفت: تاکنون بیش از ۶ هزار مورد از این رقم محقق شده است و تلاش می کینم این تعهد بطور کامل عملی شود.

سیدعلی احمدزاده تصریح کرد: در سال جاری ۶۱ درصد از تعهد اشتغال استان محقق شده و ۶ هزار و ۱۰۰ شغل ایجاد شده در سامانه رصد به ثبت رسیده است.

وی بیان کرد: استان در سامانه رصد کشور رتبه ۱۶ را در اختیار دارد که با اقدامات انجام شده در حوزه مشاغل خانگی و ثبت آن در سامانه رصد جایگاه استان ارتقا می‌یابد.

احمدزاده بیان کرد: در دولت سیزدهم نزخ بیکاری استان از ۱۰.۷ درصد کاهش پیدا کرد و برای نخستین بار تک رقمی شد اما نیازمند حمایت بیشتر وزارتخانه برای ایجاد اشتغال و کاهش آمار نرخ بیکاری هستیم.

 

استان کهگیلویه و بویراحمد عقب ماندگی‌های تاریخی دارد

معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان عقب ماندگی‌های تاریخی دارد. فرزندان این استان بیش از سایرین متعهد هستند که این عقب ماندگی‌ها را جبران کنند.

 

تسهیلات به واحدهای دامی و طیور به ویژه دوزنجیره کامل ارزش در گوشت مرغ از سوی مقامات ارشد استان و کشور پیگیری وحل شود، فقط در همین گوشت مرغ بیش از یک میلیون قطعه به تولیدات ما افزوده می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مجموع تولیدات دامی این استان ۱۵۵ هزار و ۳۸۰ تن بوده و این حجم از تولیدات حدود یک درصد کل تولیدات دامی کشور است

وی افزود: چالش تامین ارز، تنظیم و تامین بازار و افزایش نیاز چهار برابری تولیدکنندگان به نقدینگی شرایط دشواری را برای ما رقم زد اما با درایت که در مدیریت این سازمان شده، کمترین مشکل را در کشور داشتیم و اکنون نیز بازار محصولات دامی از جمله مرغ به آرامش رسیده است.

بهنام پور کاهش ۱۵ درصدی جوجه ریزی را در پی عوامل ذکر شده یک نگرانی توصیف کرد و گفت: در نیمه دوم سال جوجه‌ریزی از کاهش ۱۵ درصدی به افزایش ۱۵ درصدی رسیده و صنعت مرغ در کهگیلویه و بویراحمد روزهای آرامی را سپری می‌کند.

وی عنوان کرد: در حوزه جهاد کشاورزی ظرفیت سردخانه و شهرک های گلخانه ای چندین برابر شده که همه این موارد باید چه از طریق رسانه ها و چه به صورت اردوهای تبینی به اطلاع مردم رسانده شود.

 

صنعت

مدیرکل امور سرمایه گذاری استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اقدامات خوبی در حوزه سرمایه گذاری و طرح های اقتصادی صورت گرفته و اگر مشکلات معیشتی نبود این اقدامات بیشتر به چشم می آید.

محسن ضامن فر با اشاره به واحدهایی که در دولت مردمی به چرخه تولید بازگشتند، گفت: کارخانه قند بعد از چند سال با سرمایه گذاری ۱۷۰ میلیارد تومان ستاد اجرایی حضرت امام(ره) به چرخه تولید بازگشت.

وی ابراز کرد: شرکت شهدناب هم بعد از ۱۵ سال وارد مدار تولید شد و در حوزه اقتصادی، باغات و کشاورزی جهش خوبی ایجاد خواهد کرد.

ضامن فر با اشاره به بازگشت کارخانه ماشین سازی گچساران به چرخه تولید، افزود: پتروشیمی گچساران، طرح گیاهان دارویی و موج های آبی از جمله طرح هایی هستند که می توانند سیمای استان در حوزه اقتصادی را دچار تغییر و تحول کنند.

پیشرفت فیزیکی پتروشیمی گچساران قبل از دولت سیزدهم کمتر از ۶۰ درصد بوده که هم اکنون به بهره برداری رسید.در ۲ سال اخیر بیش از ۱۲۰ هزار میلیاردریال به این پروژه تزریق شد.

اعتبارات پیش بینی شده سفر دوم

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سفر دوم با عنایت رئیس جمهور مبلغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساخت های رفاهی استان پیش بینی استان و در حوزه راه پنج هزار همت مصوب شده است.

سید علی احمدزاده افزود: همچنین در این سفر بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی به منظور اجرای طرح های اشتغالزا تصویب شد.

وی گفت: ۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای توسعه مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کهگیلویه و بویراحمد در دور دوم سفر ریاست جمهور به استان اختصاص یافته که در قالب طرح های عام المنفعه هزینه خواهد شد.

۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای توسعه مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کهگیلویه و بویراحمد در دور دوم سفر ریاست جمهور به استان اختصاص یافته که در قالب طرح های عام المنفعه هزینه خواهد شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: این میزان اعتبار برای اجرای طرح های از جمله درمانی، آبرسانی و عمران شهری روستایی در نظر گرفته شده است.

 

استان به دنبال رونق تولید و خلق فرصت های جدید است

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اولویت استان حمایت از بخش تولید است از بانک ها خواست برای جذب به موقع منابع و اعتبارات مصوب سفر استانی رئیس جمهور و تسهیل و تسریع در پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی اهتمام جدی داشته باشند.

سید احسان عسکری بیان کرد: ۱۰۰هزار میلیارد ریال از محل سفر دوم رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد و به همین اندازه تسهیلات ارزی برای طرح های اقتصادی استان پیش بینی شده است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این منابع مالی طی امسال و سال آینده به طرح های تولیدی و اقتصادی استان تزریق خواهد شد.

وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار است ۲۰ هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار تا چهار ماه آینده برای تکمیل طرح های اقتصادی و اشتغالزایی استان پرداخت شود.

وی ابرازامیدواری کرد: با تحقق اعتبارات پیش بینی شده در سفر دوم رییس جمهور به استان شاهد بهره برداری شمار زیادی از پروژه های اقتصادی استان و به دنبال آن رونق تولید و خلق فرصت های شغلی تازه باشیم.

نرخ بیکاری به درصد جمعیت فعالی که شغل ندارند و به دنبال کار هستند، گفته می‌شود. نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان ۱۴۰۲ برابر با ۷.۷ درصد بوده است که نسبت به تابستان ۱۴۰۱ (۸.۷ درصد)، کاهش یافته است. این کاهش نشان می‌دهد که در یک سال اخیر، میزان بیکاری در این استان کمتر شده است.

نسبت اشتغال به درصد جمعیت فعالی گفته می‌شود که شغل دارند. نسبت اشتغال استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان ۱۴۰۲ برابر با ۳۰ درصد بوده است که نسبت به تابستان ۱۴۰۱ (۳۱ درصد) کاهش یافته است. این کاهش نشان می‌دهد که در یک سال اخیر، میزان اشتغال در این استان کاهش یافته است.

نرخ مشارکت اقتصادی به درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر گفته می‌شود که در نیروی کار قرار دارند. نرخ مشارکت اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان ۱۴۰۲ برابر با ۳۲.۵ درصد بوده است که نسبت به تابستان ۱۴۰۱ (۳۴ درصد)، کاهش یافته است. این کاهش نشان می‌دهد که در یک سال اخیر، میزان مشارکت اقتصادی در این استان کاهش یافته است.

نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با سایر استان‌های کشور در سطح متوسطی قرار دارد. این استان از نظر نسبت اشتغال در سطح پایین‌تری نسبت به سایر استان‌های کشور قرار دارد. این امر نشان می‌دهد که در این استان، فرصت‌های شغلی کمتری برای جمعیت فعال وجود دارد. از نظر نرخ مشارکت اقتصادی، استان کهگیلویه و بویراحمد در سطح متوسطی قرار دارد. این امر نشان می‌دهد که در این استان، جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نسبت به سایر استان‌ها، تمایل بیشتری به مشارکت در نیروی کار دارند.