به گزارش پایگاه خبری-امیددنا: مدرسه‌سازی و مشارکت در این امر خداپسندانه کار ماندگاری است، فردی که در این امر خیرخواهانه مشارکت کند،فقط در صورتی که به‌نام شهیدی باشد به نام فرد خیر یا نامی که خیر پیشنهاد دهد، نا‌م‌گذاری می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری-امیددنا:صدای شور و شعف وصف‌ناپذیر دانش‌آموزانی که دیگر می‌توانند بدون دغدغه راهی مدرسه شوند، تمام روستا را گرفته و آنهایی که روزگاری مدرسه نداشتند یا در کپر بودند حالا سقفی امن به‌نام مدرسه در بالای سر دارند.

دبستان سه کلاسه لما، یکی از محروم ترین مناطق کهگیلویه و بویراحمد در 40 کیلومتری محور یاسوج به اصفهان  به لطف خیر مدرسه‌ساز آلمانی و مشارکت اداره کل نوسازی مدارس استان احداث شد تا بچه‌های صاف و صادق لما دیگر دغدغه نبود مدرسه و ترک تحصیل را نداشته باشند.

 لما، منطقه تاریخی و البته محروم و دورافتاده در شهرستان دنا است، که جمعیتی معادل ‌400 نفر دارد. گردشگر و توریست آلمانی به لطف این فرهنگ نیک و ارزشمند خیری، خیر مدرسه‌ساز شد در سال 1385 مدرسه سه کلاسه در روستای لما بنا کرد.

اما داستان سفر این فرد آلمانی به ایران و استان کهگیلویه و بویراحمد شنیدنی است.برند رز معلم آلمانی دوره پیش‌ دبستانی است که در کنار شغل خودگردشگر(توریست) روستای عشایری بوده و مقیم کشور آلمان است.

مترجم این توریست آلمانی آقای ملکی می‌گوید: در لابی یکی از هتل‌های ترکیه نشسته بودم که  چند گردشگر  از جمله “برند رز” در مورد ایران سخن می‌گفتند و با خود اظهارنظر می‌کردند.

آنها بسیار علاقمند بودند ،که به ایران بیایند اما می‌گفتند ایران امنیت ندارد و امن نیست. نهایتا من نزدیک شدم و اجازه اظهارنظر خواستم ،توجیه کردم که ایران آن طور که شما می‌گوید نیست و برای فراهم کردن زمینه سفر شما آنها به ایران اعلام آمادگی کردم.

وی ادامه می‌دهد: نهایتا” برند رز” اعلام آمادگی کرد. او در یکی از مسافرت‌هاش در مسیر اصفهان_ یاسوج، شب را در روستای لمای استان کهگیلویه و بویراحمد سپری می‌کند.

این گردشگر آلمانی، شب را در میان مردم لمای دنای کهگیلویه و بویراحمد سپری می‌کند و صداقت، میهمان‌نوازی و اخلاص آنها را می‌بیند، از طرفی به نیاز روستا به مدرسه پی می‌برد به همین دلیل در سال ۸۵ با مشارکت اداره‌کل نوسازی مدارس، مدرسه ۳ کلاسه احداث می‌کند و بر اساس علاقه‌ای که به دخترش داشت. نام “الیزابت رز” را برای مدرسه انتخاب می‌کند.

هزینه ساخت این مدرسه ۲۰۰ میلیون بود، که حدود ۶۰ میلیون تومان این پول توسط این خیر آلمانی پرداخت شد و حالا بیش از 30-40 دانش‌آموز ابتدایی به لطف این اقدام ارزشمند مشغول به تحصیل هستند.

اما 7 هزار کلاس درس در استان کهگیلویه وبویراحمد وجود دارد، که دو هزار و 700 کلاس درس نیاز به تخریب و مقاوم‌سازی دارند، نیاز است ایمن شوند، که در همین راستا بسته اجرایی تحولی”آجر به آجر” با هدف فرهنگ‌سازی امر مدرسه‌سازی و توسعه مشارکت‌های مردمی اجرا می‌شود، که انتظار می‌رود مردم نوع دوست استان کهگیلویه و بویراحمد به مانند برند رز آلمانی در امر ارزشمند مدرسه‌سازی مشارکت کنند.

البته بودند کسانی که عزیزان خود را در سانحه رانندگی از دست داده‌اند و هزینه‌ای را برای گرامیداشت یاد آن سفر کرده به امر مدرسه‌سازی اختصاص دادند، که “زنده‌یاد عباس پیمان” معلمی از شهرستان کهگیلویه روستای کلایه سفلی یکی از آن سفر کرده‌هایی است که خانواده محترمش به نام و یاد او مدرسه‌ای بنا کردند.

 

  • نویسنده : میری
  • منبع خبر : خبرگزاری فارس